Ja, ik accepteer cookies
Alle gemeentes

Verhalen

Samen schilderen

Ik wilde graag een schildergroepje oprichten en na het plaatsen van mijn oproep op Buurtbox kreeg ik al snel verschillende reacties.  Nu zijn we al voor de vierde week bij elkaar, ons groepje van vijf dames. Het is ontzettend gezellig, ongedwongen en we helpen elkaar. De locatie is gewoon bij een van ons thuis want dat brengt geen extra kosten met zich mee. Ik vind het een succes. En natuurlijk ben ik een beetje trots op het resultaat! (Sjitske Benniks, 54)

Eventjes helpen

Als de buurman langskomt dan vraagt hij ook: 'Herman kun je me even helpen?' En op deze manier ga je ook mensen even helpen die niet direct links of rechts van je wonen. (Herman Bron, 45)

Aardige mensen

Door Buurtbox heb ik aardige mensen ontmoet. Dit kwam voor mij op een moment dat ik vaak thuis zat en echt behoefte had aan nieuwe contacten. Ik had mijn baan verloren en zat in de begintijd veel thuis en moest zuinig aan doen. Via Buurtbox kon ik meedoen aan een serie gratis yogalessen. Wat kan ik terug doen, vroeg ik aan de yogadocent? Niks, maar als je dat zelf graag wilt, doe maar een leuk plantje uit je tuin. Daarna reageerde ik op een oproep om samen te wandelen met buurtgenoten. Dat doe ik nog steeds en ik kom op plekjes waar ik nog nooit eerder geweest ben." (Karin Jansen, 38)

Iemand vlakbij achter de hand

Het is heerlijk als je alles nog kan maar als dat niet meer lukt moet je toch iemand achter de hand hebben. Iemand vlakbij die je vertrouwt. (Edith 74)

Gewoon ontzettend aardig

Ik kon een fiets ophalen van iemand die hem niet meer nodig had. Gewoon gratis. Dat was een ontzettend aardig gebaar want ik heb een hele kleine uitkering. Zonder Buurtbox was mij dat niet gelukt! We maken altijd even een praatje als we elkaar in het dorp tegenkomen. (Ingrid v.K., 43)

Dichterbij elkaar

In de buurt waar ik woon kennen we elkaar gelukkig allemaal en noaberschap is hier aanwezig. Maar in veel buurten niet meer. Daarom spreekt Buurtbox me aan. Het brengt mensen dichter bij elkaar. Ik ben enthousiast over de gedachte achter Buurtbox. Zo denk ik dat mensen ook dure apparatuur van elkaar moeten kunnen lenen. Dure grasmaaiers of een hogedrukspuit. Dingen die je met gemak samen kunt gebruiken om kosten te sparen. (L. van Galen, 66)

Ik ben blind en schrijver

Een verhaal maken, dat is geen probleem. Maar voor mij is het niet eenvoudig om stijl- en andere fouten er uit te halen.. Na een oproep meldde Marlies zich en zij was bereid om samen met mij het script door te nemen.  De samenwerking verliep goed en hadden we er beiden plezier in. 
Het boek is af en Marlies heeft aangegeven dat ze bereid is om nog eens zo’n project aan te pakken als ze de tijd heeft en het script haar aanspreekt. Bedankt dus, Buurtbox!

Hoe plaats ik een oproep of een reactie?

  1. Log in met je e-mailadres en wachtwoord. Knop ‘Inloggen’ rechts bovenaan de homepagina.
  2. Maak een oproep aan. Klik hiervoor op ‘Plaats een oproep’, rechtsboven in de hoek. Vul daarbij alle velden in. Je oproep verschijnt op de homepage naast de andere geplaatste oproepen.
  3. Let op: er mogen geen commerciële diensten op Buurtbox worden gevraagd of aangeboden. Deze zullen direct worden verwijderd door de webmaster. Buurtbox gaat om diensten met gesloten portemonnee.
  4. Reageren op een oproep van iemand anders: klik op de oproep. Je ziet naast de oproep vervolgens een googlekaartje waar je direct kunt zien in welke buurt de oproep geplaatst is. Ga op deze pagina naar beneden, dan zie je een veld waar je je reactie kunt invullen.
  5. Je reactie is altijd openbaar voor andere gebruikers. Wil je liever niet dat je oproep zichtbaar is voor anderen, vink dan het vakje ‘Privé reactie’ rechts bovenin het reactieveld aan. Wissel alleen in een privé reactie je persoonlijke gegevens uit.
  6. Openbare reacties zijn te zien voor iedereen. Alleen ingelogde gebruikers kunnen privéreacties zien  in de desbetreffende oproep.

 Superbuur!

Om je favoriete Buurtboxers te onthouden kun je ze opslaan in je adresboek (oranje blokje links met twee paarse knoppen). Zo kun je die persoon terugvinden ook al is zijn oproep verwijderd. Je kunt de reactie van iemand op jouw oproep ook ‘liken’ met een duimpje.